Ecomaster investeste 2 milioane USD in tratarea şi depozitarea deseurilor

Ecomaster, companie membră a Grupului Rompetrol, continuă în acest an planul de dezvoltare al parcului de depozitare şi tratare al deşeurilor industriale Ecopark, valoarea investiţiei pentru 2011 ridicându-se la aproximativ 2 milioane USD. Ecopark este situat în apropiere de Ploieşti, în localitatea Ariceştii Rahtivani.

„Continuarea investiţiilor face parte din strategia de dezvoltare a Ecomaster, de a deveni principalul furnizor de servicii ecologice industriale pentru generatorii de deşeuri industriale din Romania. În acest sens, dezvoltarea parcului Ecopark este firească şi vine  în întâmpinarea partenerilor noştri, compania având în derulare aproximativ 40 de contracte pentru colectarea, tratarea şi depozitarea finală a deşeurilor periculoase” declară Romulus Ilie, director general Ecomaster.

Lucrările din acest an vor viza dezvoltarea unor facilităţi de tratare ale deşeurilor periculoase şi construirea unui nou modul de depozitare, de aproximativ 35.000 mc (15% din capacitatea totală). Capacitate totală proiectată a parcului este de aproximativ un milion de metri cubi (4 celule de 240.000 mc) pe o suprafaţă de 14,5 hectare, compania finalizând în august 2010 primul modul de 35.000 mc.

„Interesul şi încrederea manifestată de clienţi pentru serviciile oferite de Ecopark a fost peste aşteptările noastre, iar printre clientii nostri avem acum companii precum  ArcelorMittal Galati, Timken Romania sau Monbat. Pentru finalizarea proiectului estimăm o perioadă de 7 ani şi un nivel invesţional de aproximativ 12 milioane USD” adaugă  Romulus Ilie.

Utilitatea serviciilor oferite de Ecomaster, prin Ecopark, a fost recunoscută recent, acesta fiind desemnat prin vot câştigător al proiectului anului la secţiunea “Dezvoltarea tehnologiilor curate – categoria deşeuri periculoase”, în cadrul Galei Infomediu Europa 2010. Evenimentul a fost susţinut de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Administraţia Fondului de Mediu şi Garda Naţională de Mediu.

Ecopark oferă servicii complete de ecologizare ale deşeurilor industriale, colectarea, tratarea şi depozitarea acestora realizându-se în acord cu toate normele interne şi internaţionale de prevenire şi protejare, atât a populaţiei din zonă, cât şi a mediului înconjurător.

Compania estimează colectarea şi tratarea unei cantităţi anuale de aproximativ 30.000 - 40.000 tone de deşeuri industriale, având în vedere lipsa spaţiilor conforme de depozitare pe piaţă, precum şi nevoia agenţilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate.  Mai mult, tehnologiile moderne dezvoltate de Ecomaster ar putea permite în viitor recuperarea unei părţi din cantitatea totală de deşeuri tratate şi reutilizarea lor în viitoare procese industriale.

Programul de investiţii derulat de Ecomaster intre 2008 si 2010 a atins valoarea de 4,5 milioane USD, asigurând dezvoltarea de noi tehnologii proprii şi soluţia integrata Ecopark. Pentru acest an, compania şi-a propus, pe fondul noilor investiţii de 2 milioane USD, atingerea unei cifre de afaceri de circa 6 milioane USD, în creştere cu 40% faţă de nivelul consemnat în 2010.