O nouă benzinărie Rompetrol în Georgia, în localitatea Borjomi

Rompetrol a deschis recent o nouă staţie în Georgia, în apropierea staţiunii turistice Borjomi – celebră pentru marca de apă minerală exportată în peste 40 de ţări.

Situată în centrul Georgiei, unitatea se înscrie în noul concept al staţiilor de distribuţie carburanţi Rompetrol din România şi regiune – Republica Moldova şi Bulgaria, definit de noile elemente de identitate vizuală ale brandului, arhitectura modernă, calitatea materialelor şi a finisajelor alese.

Staţia din Borjomi este prevăzută cu pompe de ultimă generaţie, dotate cu sisteme multimedia şi care asigură un consum redus de energie, precum şi cu sisteme moderne de protejare a mediului (senzori de monitorizare şi control în timp real pentru rezervoarele de carburanţi, sistem de recuperare vapori la pompele de alimentare).

Pe lângă serviciul de plată la pompă Fill&Go Card, aceasta oferă gamele de carburanţi Efix şi EfixS produse de rafinăria Petromidia, care permit o creştere a performanţelor automobilului, a randamentului şi fiabilităţii motorului. În plus, carburanţii EURO 5 conţin şi un amestec de componenţi activi pentru protecţia motorului, asigurând o bună funcţionare a acestuia.

“În contextul crizei generale cauzate de Covid 19, principala prioritate a companiei a fost protejarea angajaţilor şi clienţilor noştri, reuşind în acelaşi timp să ne continuăm investiţiile, cu un impact major în susţinerea bugetelor locale şi centrale, dar şi în crearea de noi locuri de muncă. În acest an am reuşit să deschidem şase noi benzinării în Georgia şi intenţionăm să finalizăm alte patru unităţi în perioada următoare", declară Zamanbek Mirzayanov, directorul general al Rompetrol Georgia.

Înfiinţată în 2005, Rompetrol Georgia este binecunoscută pe piaţă locală ca un distribuitor de carburanţi de înaltă calitate şi una dintre cele mai importante companii petroliere.

Subsidiara Grupului KMG International operează pe plan local o reţea de 85 benzinării si 2 depozite de carburanţi. Compania desfăşoară şi activităţi en gros prin depozitul din Portul Batumi (28.500 metri cubi), precum şi prin depozitul Tbilisi - care a fost complet modernizat, crescând capacitatea de stocare de la 6.500 tone la 10.000 tone.

___________

Izvoarele Borjomi au fost descoperite în anii 1820, fiind alimentate de apă care se filtrează de pe gheţarii care acoperă vârfurile munţilor Bakuriani, la altitudini de până la 2.300 m.

Este o apă minerală de origine vulcanică şi conform standardelor naturale, are o vechime de peste 1.500 de ani. Aceasta se ridică la suprafaţă de la adâncimea de 8-10 km, îmbogăţindu-se „pe drum” cu circa 60 de minerale găsite în straturile de roci ale Munţilor Caucazului.